Trouwen-op-Het-StiftBruidsparen vinden op Het Stift alles op één locatie. U kunt er terecht voor de kerkelijke inzegening, trouwen voor de wet en het feest na afloop. Na het sluiten van de Stiftsschool is het mogelijk om in de gerestaureerde Stiftsschool in de echt te worden verbonden.

Het voormalige schoolgebouw is intensief gerestaureerd, nadat de gemeente in 2001 genoodzaakt was tot sluiting over te gaan omdat het aantal leerlingen terugliep. Meer over de school vindt u hier. Het trouwen voor de wet gebeurt in de voormalige Stiftsschool. Het gebouw is aangewezen als unieke trouwlocatie. De kerk, van de Hervormde Stichting, biedt de mogelijkheid voor het kerkelijk huwelijk. Er kan getrouwd worden op vrijdag en op zaterdag (behoudens feestdagen).

Trouwen op een andere dag kan eventueel in overleg met de gemeente. U kunt ook in de Stiftskerk trouwen. De kosten hiervoor zijn € 350,00. In overleg is trouwen in de Stiftsschuur ook mogelijk.

Wilt u meer informatie over trouwen op Het Stift, neemt u dan contact op met de Gemeente Dinkelland, afd. Burgerzaken via: 0541-854100, of kijk op: http://www.dinkelland.nl/wonenzorg/leven_reizen_en_papieren/trouwlocaties/.

Protestantse Stiftgemeente

De Protestantse Stiftgemeente is eigenaar van diverse gebouwen op Het Stift. Naast het kerkgebouw hoort ook een trouwlocatie in de voormalige Stiftschool tot deze gebouwen. Kijk voor meer informatie op: www.stiftsgemeente.nl.

 

Deel dit berichtTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin