Restaurant De Stiftsschuur van nu

Restaurant De Stiftsschuur is tegenwoordig een restaurant waar u terecht kunt voor lunch of diner, maar uiteraard ook welkom bent voor een drankje of een moment van rust tussen de eeuwenoude oude eiken op Het Stift. Voor feesten en partijen biedt Restaurant De Stiftsschuur ook mogelijkheden, waarbij ze onder andere warme, koude buffetten en koffietafels serveren.

Voor meer informatie over de mogelijkheden van Restaurant De Stiftsschuur kunt u contact opnemen met de familie Vreeswijk via 0541-661420 of info@restaurantdestiftsschuur.nl. U kunt ook kijken op www.restaurantdestiftsschuur.nl.

Restaurant De Stiftsschuur van vroeger

Op de plaats waar nu Restaurant De Stiftsschuur staat heeft waarschijnlijk vroeger een kapittelhuis gestaan. De kapittelzaal was een zaal voor ontvangst of om in te vergaderen. Het kapittel huis diende al ver voor de Franse tijd als schuur, als paardenstalling en wagenschuur om precies te zijn.

Restaurant De StiftsschuurOp de tekening van Tavenier uit circa 1786 heeft de schuur een dubbel puntdak, niet bepaald een kapittelhuis. Het is best mogelijk dat de benaming kapittelhuis voor de schuur van 1820 berust op verkeerd begrepen termen of aanduidingen. In 1820 werd de schuur eigendom van ds. Stork sr. Hij zal hier zijn paard en wagen gestald hebben en zijn gereedschappen hebben opgeborgen. In 1952-53 is de oude schuur gerestaureerd, verbouwd en verfraaid door de architect en heemkundige Jan Jans. Hierna werd de Stiftsschuur gebruikt als recreatieruimte.

Meneer Buisman, de toenmalige beheerder van het Stiftshuis, dat een pension was, had in de schuur een bar ingebouwd. ’s Avonds kon men daar dan koffie, koeken, frisdrank of een pilsje kopen, tv kijken, een spelletje doen of een kaartje leggen. Iedere vrijdag werd er een bonte avond georganiseerd. In de wintermaanden kwamen er geen gasten. De Stiftsschuur werd dan gebruikt voor toneelopvoeringen, de kerstviering van de zondagsschool, bruiloften etc. Sinds 1967 is de Stiftsschuur in gebruik als gelijknamig restaurant. De eerste eigenaresse van de schuur was mevrouw Aaltje Huizink-Nes die later nog jaren op Het Stift heeft gewoond en in 2005 op 93-jarige leeftijd overleed.

Bekijk Restaurant De Stiftsschuur van binnen

Deel dit berichtTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin