WeerseloHet dorp Weerselo, ongeveer een kilometer gelegen van Het Stift, is ontstaan uit het Stift. Eigenlijk is de naam van het dorp geen Weerselo maar ’t Stift-Weerselo. Dat wil zeggen dat Weerselo een deel van de oude en bestaande kern Het Stift is. Voorheen lag het centrum namelijk op Het Stift.

Het dorp, gelegen in Twente (Overijssel) telt ruim 3000 inwoners. Sinds 2001 is de gemeente met de gemeenten Denekamp en Ootmarsum gefuseerd tot de gemeente Dinkelland.

Een dagje uit in Weerselo

Een bezoek aan Het Stift is goed te combineren met de Weerselose Markt. Iedere zaterdag vindt op een terrein aan de Bornseweg (achter Het Stift) deze markt plaats. Een paar keer per jaar zijn er op feestdagen extra markten. Dan wordt er groots uitgepakt met attracties als: muziek- en dweilorkesten, artiesten en kleine kermisattracties. Iedere markt is weer anders. Lees meer over de Weerselose Markt

Fietsen en wandelen in de omgeving van Weerselo

Rondom Het Stift lopen verschillende wandel- en fietsroutes door het schitterende Twentse landschap. Enkele routes beginnen op Het Stift, maar de meeste tochten passeren Het Stift voor een tussenstop. Hier kunt u onder de eeuwenoude bomen genieten van een kopje koffie van Restaurant De Stiftsschuur.

Het centrum van Weerselo

In de dorpskern zijn alle benodigde faciliteiten aanwezig. U kunt terecht bij Supermarkt Tijhuis voor de dagelijkse boodschappen en iedere week is er een markt op het plein voor het voormalige gemeentehuis. Hoewel het centrum niet een centraal plein met terrasjes heeft zijn er welke enkele terrasjes aan de doorgaande weg. Een ideale stop voor een drankje of ijsje als u door Weerselo rijdt. Qua restaurants heeft Weerselo een paar simpele restaurantjes, waar u prima kunt eten.

Overnachten in Weerselo

In het centrum van het dorp vindt u vrijwel geen mogelijkheden voor een overnachting. In de omgeving liggen wel diverse (grotere) campings voor verschillende doelgroepen. Op Het Stift is een Bed & Breakfast waar u ook kunt overnachten.

Activiteiten

Het Oranje Comité Weerselo organiseert het gehele jaar door diverse activiteiten onder de noemer: “Voor en door Weerselo”. Hierbij kunt u denken aan het paasvuur, de dodenherdenking, de dorpsfeesten en de intocht van Sinterklaas.


Deel dit berichtTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin