19/04: Film ‘De aanslag (1986)’

Op woensdag 19 april 2017 wordt in de Stiftsschool te Weerselo de film ‘De aanslag’ vertoond; speelduur 144 minuten. Het is een klassieker uit 1986 van Fons Rademakers, die er toen een Oscar mee won voor beste buitenlandse film. De film wordt kort ingeleid door ds. Henk Dikker Hupkes.

De aanslag vindt plaats tijdens de hongerwinter van 1945. Een foute politieman wordt geëxecuteerd door het verzet. De jonge Anton Steenwijk ziet hoe het lijk door de buren voor zijn ouderlijk huis wordt gelegd. De woede van de bezetter richt zich daarom op de familie Steenwijk. De ouders van Anton worden geliquideerd en zelf belandt hij in een politiecel, waar hij kennis maakt met een jonge vrouw, die meer over de aanslag lijkt te weten. Anton wordt vrijgelaten, maar kan de gebeurtenissen nooit vergeten: zijn hele leven zal in het teken staan van het zoeken naar de waarheid.

De zaal gaat om 19.00u open. In verband met de lengte van de film zal deze stipt om 19.30 uur beginnen. Vooraf wordt u een kopje koffie/thee aangeboden. Na afloop is er gelegenheid iets te drinken en na te praten. Toegang gratis; er wordt na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd

Regie: Fons Rademakers

* De verfilming van Harry Mulisch’ boek kreeg een Oscar voor beste buitenlandse film.

 

Deel dit berichtTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn